کد خبر 137407
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۷

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: ذخایر نفتی پارس جنوبی از ۷ به ۲۰ میلیارد بشکه افزایش یافته است و ۸۰۰کبلومتر لوله گاز ترش وارد شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، موسی سوری امروز در نشست خبری اظهار داشت: تولید گاز کشور در سال گذشته 45 میلیون متر مکعب در روز اضافه شد و عملاً تولید گاز به 285 میلیون متر مکعب در روز رسید.

وی افزود: در سال جاری برداشت از پارس جنوبی را در فاز 12 و فاز ۱۵ و ۱۶ برنامه‌ریزی کرده‌ایم که براساس آن تولید گاز از یک پرین 12.5 میلیون متر مکعبی در فاز 17 و 18 قطعی است و تلاش می‌کنیم تولید از پرین دوم نیز در سال جاری محقق شود و در عین حال در فاز 12 نیز یک پرین 25 میلیون متر مکعبی وارد مدار تولید خواهد شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اظهار داشت: تلاش می‌کنیم نقاط ضعف پیمانکاران کم‌کار را در اولین گام با کمک به آنها از بین ببریم و در آخرین گام به خلع ید آنها می‌رسیم، چنانچه در سال جاری و در سال گذشته دو یا سه پیمانکار درجه دوم و سوم به دلیل ضعف برکنار شده و جایگزین شده‌اند.

وی اضافه کرد: رهبران کنسرسیوم نیز به ازای هر ماه تسریع در اجرای پروژه خود 50 میلیون دلار پاداش گرفته و در صورت تأخیر به ازای هر ماه همین میزان جریمه می‌شوند.

سوری ابراز امیدواری کرد: در ماه‌های آتی با اقدامات انجام شده عقب‌ماندگی بعضی از پیمانکاران جبران شود.

وی در ادامه گفت: یک فاز مطالعات تولید هلیوم از فاز جنوبی تکمیل و هزینه‌های آن در حال پرداخت است و در عین حال فاز دوم مطالعات نیز به وسیله پیمانکار قبلی آغاز شده است.

سوری افزود: در عین حال با دو شرکت دیگر مذاکره شده، تا مطالعات و روش پیشنهادی انحصاری نباشد.

مدیرعامل نفت و گاز پارس تاکید کرد: در دو روش استفاده از محصولات جانبی LNG و استفاده از وضعیت فازهای در دست احداث مطالعات تولید هلیوم از پارس جنوبی را پیگیری خواهیم کرد.

وی گفت: وزیر نفت تمرکز ویژه‌ای روی تولید هلیوم دارند، چنانچه هفته گذشته یادداشتی مبنی بر تسریع و واکنش مطالعات به وسیله دو شرکت و خارج کردن انحصار از اختیار شرکت اول از سوی ایشان دریافت کرده‌ است.

سوری در ادامه گفت: فازهای 12،15 و 16، 17 و 18 22، 23 و 24 در دستور کار پروژه‌های مهر ماندگار در صنعت نفت قرار دارند و وزارت نفت راه‌اندازی و تولید زود هنگام از این فازها را تعهد کرده و در عین حال هر کدام از این فازها نیز برنامه زمان‌بندی برای راه‌اندازی همه بخش‌ها دارند.

وی افزود: در بخش دریا بیش از 95 درصد و در بخش خشکی بیش از 90 درصد پروژه باید برای تولید زود هنگام آماده باشد.

سوری اضافه کرد: تا 6 ماه از آغاز تولید اولیه کل فاز در سرویس قرار گرفته و تولید کامل می‌شود.

وی اظهار داشت: تناسب بین پیشرفت فیزیکی فازها و پرداخت‌های مالی به پیمانکاران 95 درصد است.

وی گفت: ماهانه بین 140 تا 170 میلیارد تومان دستمزد به 53 تا 57 هزار نفر در پارس جنوبی پرداخت می‌شود.

مدیرعامل نفت و گاز پارس اضافه کرد: فاز 12 و فاز 15 و 16 در اولویت بهره‌برداری ما قرار دارند و بخش دریای فاز 17 و 18 نیز امسال وارد مدار تولید می‌شود.

وی افزود: در صورت تحقق برنامه‌ها تا نیمه اول سال 92 افزایش 100 میلیون متر مکعبی تولید گاز از پارس جنوبی محقق خواهد شد.

سوری در ادامه اظهار داشت: پیمانکار لایه نفتی پارس جنوبی تعهد کرده است که اسفند یا فروردین حفاری را در این لایه تکمیل خواهد کرد و تولید نفت خام در بهار آینده از این لایه آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: پیشرفت سکوی این پروژه 82 درصد است و حداکثر تا 2ماه آینده سکوی عرشه آماده می‌شود.

وی با بیان اینکه کشتی SPSO با مجوز و پیگیری وزیر نفت تأمین می‌شود، گفت: یک دکل دیگر برای اولین بار در بخش A1 و B  و C این لایه مستقر شده و در حال حفاری و قرار است در دو چاه هر یک 6 کیلومتر حفاری افقی ایجاد شود.

وی به افزایش ذخایر این لایه طی مطالعات مختلف اشاره کرد و گفت: اطلاعات اولیه در ابتدا ذخایر دو میلیارد بشکه‌ای و سپس ذخایر 7 میلیارد بشکه‌ای در این لایه نفتی نشان می‌داد و در حال حاضر اطلاعات تایید نشده‌ای حاکی از وجود ذخایر 20 میلیارد بشکه‌ای در این لایه به دست آمده است.

مدیرعامل نفت و گاز پارس در ادامه اظهار داشت: برای مهار گاز‌های آلاینده، دستگاه TGTU نصب کرده‌ایم که 97 درصد گوگرد را از گاز‌های منتشر شونده در هوا جمع‌اوری می‌کند.

وی با بیان اینکه نصب این دستگاه 100 میلیون دلار هزینه و 18 تا 20 ماه زمان می‌برد، گفت: برای همه فازها نصب این دستگاه را در نظر گرفته‌ایم، چنانچه برای ساخت و نصب یک GPTU دیگر نیز مناقصه برگزار شده است.

سوری اظهار داشت: قریب به 36 تا 40 درصد از افراد شاغل در پارس جنوبی بومی منطقه هستند و به تازگی در آزمون جذب و استخدام نیمی از هزار نفر سهمیه نفت و گاز پارس را از افراد بومی منطقه جذب شده اند.

وی افزود: وزارت نفت 37 پروژه را در این منطقه برای تعهد به مسئولیت اجتماعی خود در این منطقه انجام داده است و پروژه‌های مصوب سفر دوم هیئت دولت در این منطقه بالغ بر 983 میلیارد تومان است.

سوری در ادامه با بیان اینکه رقم مصوب برای سفارش خرید کشتی SPSO 321 میلیون دلار است، گفت: هفته گذشته وزیر نفت به نفت و گاز پارس تفویض اختیار کرد که خرید، اجاره و ساخت این کشتی را پیگیری کند و در صورت امکان دو دستگاه از این نوع کشتی تأمین شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره خرید لوله‌های انتقال گاز ترش از خارج از کشور گفت: لوله‌های گاز ترش کمتر از 20 درصد از لوله‌های مورد استفاده در کشور را تشکیل می‌دهد و 80 درصد لوله‌های گاز شیرین است که همه آنها در داخل تولید می‌شود؛ در عین حال 85 درصد قیمت لوله‌های گاز ترش مربوط به قیمت ورق و 15 درصد قیمت ساخت است.

سوری اظهار داشت: پیش از این قراردادی برای واردات هزار کیلومتر لوله گاز ترش بسته شده بود که تاکنون 800 تا 900 کیلومتر آن وارد کشور شده است.

وی با اشاره به لزوم ساخت ورق لوله گاز ترش در کشور اظهار داشت: ما حاضریم ریسک و تاوان تولید ملی ورق لوله گاز ترش را بپردازیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس